Inițiativa consilierului local Constantin Ionescu de a interzice circulația mașinilor în parcurile din municipiu a fost respinsă de aleșii municipali, în cadrul ședinței ordinare.

Ionescu propusese plenului reunit interzicerea circulatiei autovehiculelor în parcurile din Municipiul Buzău, – ,,Parcul Crang”, ,,Parcul Tineretului” si ,,Parcul Marghiloman” -, încălcarea hotărârii urmând să fie sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000 si 10.000 de lei. Printre argumentele aduse de consilier se numărau necesitatea si obligatia de a proteja zonele verzi, aspectul urbanistic civilizat, eliminarea oricaror agresiuni vizuale si auditive in spatiului public, legislatia privind protectia mediului, protejarea florei si a faunei impotriva cresterii alarmante a noxelor peste limita admisa, asigurarea de zone protejate numai pentru recreere si petrecere a timpului liber și eliminarea totală a posibilitatii de aparitie a unor accidente de circulatie. De la hotărâre făceau excepție autovehiculele apartinând Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Salvarii, Ministerul Administratiei si Internelor, Politiei locale. De asemenea, ar fi urmat ca accesul mijloacelor de transport ale firmelor de intretinere să se facă n baza unui program stabilit de catre Primaria Municipiului Buzau, fără a afecta în vreun fel petrecerea timpului liber de către vizitatori.

Proiectul a primit un singur vot ”pentru” de la Constantin Ionescu, în timp ce aleșii PSD, PNl, PMP și PSRo au votat împotrivă sau s-au abținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.