inundatii-1

Inundații la Pogoanele. Reprezentanții ISU Buzău trimit în zonă 6 motopompe după ce o suprafață importantă de izlaz a fost inundată. Inundațiile au fost generate de creșterea nivelului pânzei freatice, fenomen înregistrat în premieră în zonă. De asemenea, mai multe gospodării au beciurile inundate, oamenii având nevoie de sprijinul autorităților pentru a ieși din această belea.
Potrivit primarului orașului Pogoanele, ar fi vorba despre o suprafață de circa 50 de hectare de izlaz comunal pe care apa băltește în prezent. De asemenea, în unele beciuri ale localnicilor din zonă apa atinge și un metru.
Conform unui comunicat al ISU Buzău, cu privire la efectele produse de precipitaţii şi creşterea nivelului pânzei freatice în oraşul Pogoanele, situaţia la faţa locului se prezintă astfel: 4 beciuri inundate ( suprafaţă totală de 36 mp), 1 teren proprietate privată inundat( suprafaţă 5 ha), 1 păşune inundată (suprafaţă 17 ha) și un canal de desecare inundat

Având în vedere cele menţionate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a luat următoarele măsuri: informarea populaţiei privind interzicerea folosirii apei din aceste surse şi folosirea reţelei de alimentare cu apă a localităţii; deplasarea a două autospeciale şi şase motopompe din cadrul ISU Buzău în zona afectată pentru evacuarea apei;intervenţia lucrătorilor din cadrul A.N.I.F. care acţionează pentru evacuarea apei din zona afectată, cu două pompe, capacitate de evacuare apă 540 mc/oră, timp de 12 ore zilnic.

Evacuarea apei se face prin amenajarea de desecare Pogoanele (800 m. conductă îngropată şi 1500 m canal amenajat) către pârâul Călmăţui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.