Peste 50 de milioane de euro va investi o firmă turcă într-o fabrică de geamuri auto care va funcţiona la Buzău. Societatea buzoiană Glasscorp a vândut pachetul majoritar de acțiuni companiei turcești Șișekam Trakya cu suma de 9 milioane de euro, iar acum turcii îşi propun să investească 50 de milioane de euro pentru geamuri auto. „Este vorba de o investiţie de 50 de milioane de euro care se va reliaza anul viitor, iar fabrica va funcţiona în fosta incinta Cord SA şi se vor produce seturi de geamuri auto pentru mărci europene, româneşti, dar şi din Turcia”, a spus primarul Constantin Boşcodeală. Reprezentanţii firmelor turcă şi buzoiană au prezentat proiectul de modernizare a noii fabrici de seturi geamuri pentru autovehicule, care la sfârşitul anului viitor va fi cea mai modernă din Europa de Est. În prezent firma buzoiană are 134 de angajaţi, urmând ca alţi 200 de buzoieni să fie angajaţi anul viitor. Investitorii de bazează şi pe experienţa oamenilor care au lucrat în trecut la fabrica de geamuri care a funcţionat la Buzău.

Alți100 de muncitori vor fi angajați în anul 2014. Fabrica va fi finalizată în 2013 şi va produce la început 750 de mii de seturi de geamuri auto. „La sfârşitul anului viitor fabrica va fi finalizată. La început vom produce 750 de mii de seturi de geamuri auto, iar în prima etapă va fi alimentată piaţa românească. Acum avem 134 de angajaţi, anul viitor vom angaja alţi 200 de oameni, iar în 2012alţi 100”, a declarat Marius Neagu, directorul Glass Corp.

Primarul Constantin Bocşodeală a anunțat că va acorda o scutire semnificativă de la impozitul pe clădiri în primii trei ani de funcționare ai fabricii, iar banii care vor fi încasați pentru eliberarea autorizațiilor și avizelor necesare modernizării fabricii de geamuri auto vor fi folosiți pentru asfaltarea căilor de acces din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.