La Centrul eparhial din Buzău a avut loc ieri şedinţa Casei de ajutor reciproc a preoţilor şi personalului auxiliar bisericesc din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Întrunirea a fost una de evaluare a activităţii desfăşurate până în prezent, dar şi de fixare a coordonatelor viitoare. Lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian,

Această instituţie care funcţionează de foarte multă vreme fără întrerupere şi cu rezultate eficiente constituie într-adevăr un prilej de comunicare şi comuniune între oameni şi mai ales de întărire a ajutorului şi solidarităţii între preoţi. Ştim cu toţii că există foarte multă suferinţă, foarte multe greutăţi în rândul credincioşilor noştri şi nu fac abstracţie nici preoţii, mai ales preoţii care trăiesc în zona rurală. Prin urmare, existenţa unei astfel de instituţii este foarte necesară şi eficientă atât din punct de vedere pastoral şi spiritual, cât şi din punct de vedere al ajutorării concrete”, a explicat Înaltpreasfinţia Sa.

Pe lângă darea de seamă asupra activităţii pe anul 2012, au mai fost supuse aprobării raportul de verificare asupra operaţiunilor şi situaţiei financiare, bilanţul contabil şi contul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012, precum şi planul financiar pe anul 2013. În urma discuţiilor, s-au luat unele hotărâri care vin în sprijinul membrilor casei de ajutor reciproc.

Casa de Ajutor Reciproc de pe lângă Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului eparhial, în conformitate cu propriul Regulament de Organizare şi funcţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.