Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian, sprijină candidatura omului de afaceri Constantin Toma la Primărie, declară surse clericale buzoiene. Cel puțin așa a rezultat din cuvântul ierarhului pe care acesta l-a rostit marți, la hramul Catedralei Copiilor, în ziua pomenirii Sfântului Sava, când, după cum susțin sursele noastre, ÎPS Ciprian a spus despre candidatul social-democrat, care a participat la manifestările religioase de marți, că merită să fie sprijinit în „examenul” pe care acesta îl va da în fața buzoienilor.

Conform basilica.ro, sărbătoarea hramului a început luni seară, prin oficierea slujbei Vecerniei, unită cu Litia, de către Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților. În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și Preasfințitul Părinte Episcop Sebastian. Din soborul slujitorilor au făcut parte numeroși preoți și diaconi, membri ai Administrației eparhiale, profesori de la Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul și protoierei. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a mulțumit, în chip deosebit, ierarhilor veniți la sărbătoarea Catedralei copiilor din Buzău și le-a oferit în dar câte o icoană cu Sfântul Mucenic Sava și câte o candelă aprinsă.

„Vă aflați într-o catedrală măreață, ridicată cu foarte multe jertfe de către mulțimea dreptcredincioșilor creștini din cetatea Buzăului, cei mai mulți dintre ei săraci, material, dar bogați în credință și în dragoste față de Biserică. Lucrările de zidire a sfântului locaș au durat relativ mult timp, din pricina dificultăților de tot felul, însă, până la urmă, important este faptul că această biserică închinată copiilor a fost înfrumusețată corespunzător, pentru a fi sfințită și redată cultului, prin slujba specială de târnosire, care a fost săvârșită, precum se știe, în luna octombrie a anului trecut. Acum, ea este în măsură să primească pe toți cei care Îl slăvesc pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos și au evlavie față de sfinții Lui, îndeosebi față de Sfântul Mucenic Sava, ocrotitorul Eparhiei noastre. Se știe că povara cea mai grea a stat pe umerii părintelui profesor Mihail Milea, un om mic de statură, dar cu suflet mare, care nu s-a înfricoșat de vrăjmășiile întâlnite în cale, ci și-a urmat, cu demnitate și fermitate, crezul inițial. Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să ducem la bun sfârșit această frumoasă lucrare, dar nu ne vom opri aici; anul viitor, sperăm să înceapă lucrările de pictură, după care se va finaliza dotarea locașului de cult cu strănile și celelalte obiecte bisericești necesare slujbelor religioase”, a precizat Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Alin-Ioan Enache, pe seama Parohiei Jorăști, Protoieria Focșani II.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.