În perioada Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, va asigura ordinea publică în zonele unde vor avea loc slujbe religioase ce presupun mari aglomerări de persoane, astfel încât acestea să se desfășoare în condiții de siguranță pentru toți participanții, transmite Biroul de Presă al Jandarmeriei buzoiene.

,,Cea mai relevantă misiune, din perspectiva numărului mare al cetățenilor prezenți an de an, va avea loc în zona Catedralei Arhiepiscopale Înălțarea Domnului, unde jandarmii buzoieni vor fi prezenți împreună cu celelalte forțe angrenate în asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică. Le recomandăm persoanelor ce vor lua parte la manifestările organizate în această săptămână să adopte un comportament civilizat, iar dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze permanent, să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine și să solicite sprijin în cazul în care sunt victime sau martorii unor fapte de natură antisocială.
Este deja o tradiție ca un număr mare de buzoieni să aleagă să petreacă ziua de Paște în zonele de agrement ale județului nostru, astfel că efective de jandarmi vor patrula constant în următoarea perioadă în zona Haleș – Ciolanu, pe raza stațiunii Sărata Monteoru, precum și în principalele zone turistice. Prezența jandarmilor montani va avea rol preventiv, atât pentru informarea și îndrumarea turiștilor, cât și pentru menținerea ordinii publice.

Buzoienii ce aleg să petreacă Sărbătorile Pascale la munte sunt sunt sfătuiți să se informeze cu privire la prognoza meteo și itinerarul propus, să nu se aventureze pe trasee turistice fără echipament adecvat, să urmeze traseele marcate, iar în cazul apariției unor situații de dificultate sau risc la adresa integrității, sănătății sau vieții, să solicite ajutorul prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Jandarmii buzoieni vor fi la datorie pentru a vă asigura climatul de ordine și siguranță publică în perioada sărbătorilor, datoria dumneavoastră, a buzoienilor, este să vă bucurați de spiritul acestor Sfinte sărbători!
, au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei buzoiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.