Jurnalista Ramona Ursu a reuşit să îl identifice pe jandarmul surprins pe imagini că avea un comportament violent la protesrele din Capitală. Acesta se numeşte Răducu Șerban, are 33 de ani, lucrează de zece ani în Jandarmerie şi este originar din comuna Padina. Acum e într-o cercetare disciplinară, după incidentul de ieri.

Jurnalista Ramona Ursu l-a sunat pe jandarm pentru a se lămuri ce va fi cu ancheta internă: „Dacă vedeţi toate ordinele după care ne executăm activitatea şi toate tehnicile de intervenţie pe care noi le avem şi gradualitatea folosirii forţei, cred că o să vă daţi seama că, dacă nu mai puteam face faţă folosind forţa fizică, următorul pas era să folosim tot mijloacele corporale. După aceea, sunt mijloacele intermediare şi, după aceea, armele de foc. A fost următorul grad, din momentul în care în cordonul acela nu mai făceam faţă. Era spart cordonul şi am intervenit acolo unde erau probleme”, a declarat jandarmul

”Pentru că am vrut să văd ce mai spun şi alţi oameni care l-ar putea cunoaşte pe jandarm, l-am sunat pe primarul din Padina, Ionel Chiriţă (PNL). L-am întrebat dacă îl cunoaşte, dacă îi ştie familia, ce fel de oameni sunt etc. Primarul zice că Răducu Şerban a plecat din localitate după ce a terminat acolo opt clase, a mers la liceu în Buzău şi, apoi, a făcut Academia”, scrie Ramona Ursu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Ionel Chiriţă i-a mai spus jurnalistei că Şerban a fost „un copil eminent”, dar că nu ştie prea multe despre activitatea lui de acum şi că speră că ce s-a întâmplat a fost doar „o întâmplare nefericită”.

”Sora lui Răducu Şerban este profesoară în Padina. Şi cu dumneaei am vrut să discut puţin, dar tot ce mi-a spus a fost că nu vrea să amestece familia în asta şi că nu poate comenta. Ceea ce, desigur, e de înţeles. Altfel, despre încrengăturile PSD din Padina şi din Buzău, în general, cu sau fără legătură cu ce am scris mai sus, vă mai povestesc altă dată”, scrie Ramona Ursu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.