FlorescuJudecătorul Constantin Florescu a fost delegat de Consiliul Superior al Magistraturii să ocupe funcţia de vicepreşedinte a Tribunalului Buzău. Delegarea a fost aprobată în ultima şedinţă a secţiei pentru judecători a CSM şi este valabilă până la ocuparea funcţiei prin concurs, dar nu mai mult de 6 luni.
În acest moment, Tribu­na­lul Buzău nu mai are vice­pre­ședinte, după ce ju­de­cătorul Valentin Barbu, care a ocupat acest post, a promovat, în luna decembrie 2014, concursul pentru șefia instanței deținută de Constantin Florescu încă din 2009.
Astfel, funcția de vice la Tribunalului Buzău a fost scoasă la concurs de CSM la începutul acestui an, iar ju­decătorul Constantin Florescu este în această perioadă în focurile examenelor. Aceeași funcție mai este râvnită însă de Ovidiu Iana, judecător la Tribunalul Prahova (fiul fostului procuror Aurelian Iana), dar și de Aurel Pușcă, jude­cător la Tribunalul Buzău. Cei trei au avut săp­tămâna trecută testarea psihologică, evaluarea capacității de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea, precum și verificarea rezistenței la stres, iar luni au aflat și re­zultatele. Rezultatele finale ale concursului vor fi făcute publi­ce pe 24 iunie, după ce candidații își vor susține pro­iectul referitor la exercitarea atri­bu­țiilor specifice funcțiilor de con­ducere, dar și testarea scri­să privind managementul, comunicarea și resursele umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.