Agenţii de pază verificaţi de poliţişti cu privire la modul în care îşi îndeplinesc atribuţiile pe perioada desfășurării serviciului

În noaptea de 25 spre 26 august a.c., în intervalul orar 23.00 – 03.00, a fost organizată la nivelul judeţului o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.
Poliţiştii au efectuat controale la 57 de obiective, ocazie cu care au fost verificaţi 62 de agenţi de pază, împotriva a 28 dintre aceştia fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 10.000 lei.
În urma verificărilor, poliţiştii au sancţionat agenţii de pază pentru că nu purtau mijloacele de protecţie, au fost depistaţi dormind sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul unui bărbat în vârstă de 36 de ani, care își desfășura activitatea în Măgura, aparatul etilotest a arătat o concentraţie alcoolică de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Activitățile pe această linie vor continua, sens în care polițiștii le reamintesc persoanelor angajate ca agenți de pază o parte din atribuțiile pe care le au în timpul desfășurării serviciului:
– să nu se prezinte la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;
– să nu absenteze fără motive temeinice și fără să anunțe în prealabil conducerea unității despre aceasta;
– să respecte consemnul general și particular al postului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.