8pFlxDzBzJNTb4RkSalariul mediu net câştigat de buzoienii angajaţi în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit, în luna iulie 2013 a fost de 1297 de lei, potrivit datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Buzău. Veniturile au crescut cu 24 de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Angajaţii din industrie şi construcţii au câştigat anul trecut în luna iulie 1334 de lei, cu 81 mai puţin faţă de anul acesta  când salariul a crescut  până la 1415.

În domeniul serviciilor, însă, salariile au scăzut anul acesta, comparativ cu anul trecut, de la 1222 la 1210 lei.

Datele lunare privind câştigul salarial mediu net sunt obţinute printr-o cercetare statistică selectivă. Începând cu luna ianuarie 2013, eşantionul cuprinde,  pe total ţară, 21.000 unităţi economico-sociale. Unităţile din „sectorul bugetar” sunt cuprinse exhaustiv în cercetare, excepţie făcând unităţile administraţiei publice locale pentru care datele la nivelul consiliilor locale comunale se culeg pe bază de eşantion reprezentativ la nivel de judeţ (cca. 770 de unităţi).

Pentru sectorul economic, au fost incluse în cercetare unităţile cu 4 salariaţi şi peste, care reprezintă 90,39% din numărul total al salariaţilor din acest sector.

Sectoarele de activitate sunt definite conform clasificării activităţilor din economia naţională.

Informaţiile privind câştigurile salariale pentru activităţile de extracţie a petrolului brut şi a gazelor naturale, de poştă şi de curier şi intermedieri financiare în cea mai mare parte, sunt repartizate pe judeţe după sediul central al întreprinderii furnizoare de date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.