Legea antifumat a fost modificată marţi de senatori, aceştia redefinind spaţiul public închis ca fiind spaţiul încadrat de pereţi de jur împrejur. De asemenea, o altă modificare are în vedere permiterea fumatului în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate.

„Prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă“, potrivit unui amendament propus de Comisia juridică, adoptat în plen cu 76 de voturi „pentru“.

Noile modificări presupun şi permiterea fumatului în spaţii special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie. „Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop“, arată un alt amendament, propus de Comisia de sănătate.

Senatul este prima cameră sesizată pentru acest proiect de lege, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.