Discutarea proiectului de lege care ar fi putut reglementa situatia cainilor fara stapan, inclus pe ordinea de zi de astazi a Camerei Deputatilor, a fost amanata cu trei saptamani, dupa ce opozitia a cerut retrimiterea sa la comisii pentru amendamente care ar trebui sa tina cont de punctul de vedere al organizatiilor pentru protectia animalelor. Aceste organizatii au amenintat, in mai multe randuri, ca, in cazul in care acest proiect va fi adoptat in forma propusa de initiator, vor ataca legea la Curtea Constitutionala, vor sesiza Parlamentul European pentru practici nedemocratice si vor cere asociatiilor din strainătate sa boicoteze toate produsele romanesti, inclusiv pe cele turistice promovate de ministrul Elena Udrea.

Initiatiativa respectiva, aprobata de Comisia pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor, obliga consiliile locale ca, din fonduri proprii, sa amenajeze adaposturi pentru maidanezi si sa infiinteze Registrul pentru evidenta cainilor cu sau fara stapan. Tot consiliile locale vor fi cele care vor hotari ce se va intampla cu animalele stranse de pe strazi care nu vor fi revendicate in termen de 14 zile. De asemenea, vor fi obligatoriu sterilizate toate femelele care au stapani, exeptie facand doar cele care sunt in crescatorii, iar sterilizarea cainilor fara stapan se va face pe cheltuiala primariilor, care, pentru recuperarea banilor, vor introduce o taxa locala, care va fi stabilita de fiecare consiliu local în parte.

Pana la votarea legii amanate, dar si pana la intrarea ei in vigoare, maidanezii vor continua sa fie una dintre petele negre pe obrazul municipiului Buzau, asa cum i-a denumit deputatul democrat-liberal Cezar Preda, atunci cand a acuzat autoritatile locale de nepasare in aceasta chestiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.