detalii-carnati-plescoi(13)-1

Asfixie mecanică, prin obturarea căilor respiratorii cu bol alimentar este verdictul medicilor legişti, în urma efectuării necropsiei, în cazul bărbatului mort sâmbătă la Berca, la Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi. Astfel că nu mai încape îndoială că, din dorinţa de a câştiga concursul „Fomilă de Pleşcoi” şi-a îndesat  în gură pâinea şi cârnaţii până s-a sufocat.

Bărbatul participa la concursul de mâncat carnaţi de Pleşcoi, „Fomilă de Pleşcoi” organizat în cadrul Festivalului Cârnaţilor de Pleşcoi de la Berca. La un moment dat, bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut, iar cei din jur au încercat să îi acorde primul ajutor până la sosirea ambulanţei.

Echipajul de pe Salvare a încercat mai bine de 40 de minute sa il resusciteze, dar in zadar. In cele din urma, medicii au declarat decesul.

La concursul tradiţional „Fomilă de Pleşcoi” este desemnat câştigător cel care mănâncă cel mai repede un anumit număr de cârnaţi. Asta făcuse și bărbatul care sâmbătă și-a găsit sfârșitul după ce reușise să termine al doilea porția stabilită de organizatori.

Corpul neînsufleţit al bărbatului a fost ridicat luni la prânz de la SML. Între timp se continuă ancheta în acest caz, sub aspectul comiterii infrac­ţiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili dacă poate fi tras cineva la răspundere pentru moartea bărbatului. 

La concursul tradiţional „Fomilă de Pleşcoi“ este desemnat câştigător cel care mănâncă cel mai repede un anumit număr de cârnaţi. Asta făcuse şi bărbatul care sâmbătă şi-a găsit sfârşitul după ce reuşise să termine primul porţia stabilită de organizatori.

Aflat la cea de a VI-a ediţie, festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi a fost organizat de pensiunea „Casa Matei“, în colaborare cu ANTREC Buzău, Consiliul Judeţean şi Primăria Berca. Ediţia din acest an a fost însă umbrită de nenorocirea care s-a întâmplat sâmbătă, nenorocire care putea fi evitată dacă exista la faţa locului un echipaj de ambulanţă care ar fi putut acorda  asistenţă medicală de urgenţă.

Medicii de la Ambulanţă spun că bărbatul ar fi putut fi salvat dacă i s-ar fi aplicat imediat metoda specifică de prim ajutor în caz de înec, şi anume procedura Heimlich.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.