Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va implementa la nivelul judeţului Buzău, prin Consiliul Judeţean Buzău şi Fundaţia Principesa Margareta, un proiect destinat seniorilor buzoieni. Este vorba despre o linie telefonică, Telefonul Vârstnicului, ce va putea fi accesată gratuit de persoane în vârstă care au nevoie de informaţii sau de ajutor.

Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, destinată vârstnicilor din România. Un astfel de proiect va fi implementat şi la nivelul judeţului Buzău, printr-un parteneriat între DGASPC, prin Consiliul Judeţean şi Fundaţia Principesa Margareta. La numărul de telefon 0800.460.001 pot suna vârstnici care au nevoie de informare şi consiliere, dar şi dacă se simt singuri, din pricina izolării sociale, foarte răspândite printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Pe lângă problemele financiare şi cele medicale, categoria de populaţie cu vârsta de peste 65 ani întâmpină două mari probleme: singurătatea şi accesul limitat la informaţie. În sprijinul acestor persoane vine proiectul al cărui start a fost dat la Buzău.

Linia telefonică gratuită 0800.460.001 este disponibilă între 08.00 şi 20.00, de luni până vineri, şi sâmbăta, între 08.00 şi 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.