Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD a prezentat astăzi lista finală a candidaţilor Alianţei USL, listă aprobată, spune el, în CExN al PSD de ieri.

Astfel pe colegiul 6 la Camera Deputaţilor va candida Eugen Nicolicea, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi vicepreşedinte UNPR. La Senat pe lista USL figurează două propuneri: pe Colegiul 1 : Eugen Orlando Teodorovici ( PSD), consilier de stat în aparatul primului-ministru, iar la Colegiul 3 Victor Mocanu ( PSD). Constantin Boşcodeală spune că din negocierile pentru colegii în judeţul Buzău, PSD i-au revenit 6 colegii, iar PNL 4.

Cum PNL a avut prioritate la tragerea la sorţi colegiul 4 a revenit liberalilor iar Ionela Dobrică şi-a pierdut şansa de a candida, fapt care : „ a dus la nemulţumiri în rândul organizaţiei. Nu cred că Ionela va candida din partea altui partid, dar negocierile au fost cu trei zile înainte de întâlnirea de la Murighiol„. În ceea ce priveşte candidatura lui Eugen Teodorovici, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD spune că : ” am dorit să candideze pentru că este cel mai bun expert român în derularea fondurilor europene şi va fi un câştig pentru judeţul Buzău. L-am cunoscut când am demarat proiectul cu fonduride preaderare ISPA , a fost expertul nostru şi atunci am fost doar două oraşe care au obţinut astfel de fonduri„.

În ceea ce priveşte derularea campaniei electorale pentru parlamentarele din 9 decembrie, Boşcodeală spune că se aşteaptă să fie una destul de murdară, în care se vor arunca pe piaţă tot felul de informaţii, „rele şi neadevărate„.

Pe de altă parte surse din structura centrală a PSD susţin că ieri în şedinţa CExN nu s-au votat listele de candidaţi şi că a rămas în sarcina preşedintelui PSD Victor Ponta să rezolve nominalizările în cele 15 colegii în care încă existau mai multe variante de candidaţi.  Aceleaşi surse afirmă  că Ion Vasile are susţinerea celor doi co-preşedinţi ai USL iar nominalizarea lui Victor Mocanu pe colegiul 3 la Senat, nu a fost analizată de cei doi lideri. Ion Vasile este totuşi preferat , potrivit aceloraşi surse de Ponta şi Antonescu pentru că  a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu,  a avut o contribuţie activă la alegerile locale şi la referendum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.