Două localităţi rurale din judeţul Buzău, Smeeni şi Cislău, au primit de la Ministerul Mediului aproape 1,7 milioane de lei pentru realizarea de zone verzi şi parcuri.

Comuna Smeeni va beneficia prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului suma de 778.000 de lei, iar comuna Cislău suma de aproximativ un milion de lei.

Dumitru Mitroiu, primarul localităţii Cislău, a declarat, că acordarea de localitate agroturistica a insemnat foarte mult pentru administratia local, dar mai ales, pentru oamenii din Cislau.

Agroturismul este o formă a turismului rural care utilizează pentru cazare şi servirea mesei numai pensiunile turistice şi fermele agroturistice, beneficiind de un mediu nepoluant şi pitoresc, de atracţiile turistice naturale şi de valorile cultural-istorice, de tradiţiile şi obiceiurile prezente în mediul rural.

Spaţiul rural prin componentele sale satisface o paletă largă de motivaţii: odihnă şi recreere, cunoaştere, cultură, practicarea sportului, cură de aer sau balneară, vânătoare şi pescuit. Analizat din punct de vedere al divertismentului, agroturismul este o formă de turism cu multă varietate şi unicitate în realizarea serviciilor ce se oferă oamenilor ce iubesc natura, cultura şi arta ţărănească, el oferă turiştilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber şi vacanţele într-un mod diversificat în gospodăriile familiale, precum şi posibilităţile de a consuma alimente proaspete obţinute în condiţii naturale şi cu valoare biologică ridicată.

Agroturismul, prin specificul său de consum agroalimentar intern în gospodăria unde s-au produs alimentele, are funcţia de potenţare economică a capacităţii gospodăriilor ţărăneşti. În cazul turiştilor străini care îşi petrec vacanţele în pensiunile agroturistice, agroturismul constiruie o formă de export „intern” de produse agroalimentare.

Faptul că majoritatea alimentelor consumate în activitatea de agroturism provin din producţia proprie, determină, pe de o parte, ca rentabilitatea activităţii de agroturism să fie ridicată, iar preţurile serviciilor agroturistice să fie sub nivelul celorlalte forme de turism. Din calculele efectuate de serviciile turistice de specialitate, rezultă că preţul unui dejun agroturistic, în toate pensiunile, este mai mic cu 40% – 55% faţă de un dejun servit într-un restaurant din reţeaua serviciilor hoteliere turistice (la aceeaşi clasificare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.