ALEGERI PARLAMENTARE - DAN VOICULESCU - BUCURESTIÎn judeţul Buzău, alegeri parţiale vor avea loc în localităţile Valea Râmnicului şi Ziduri, după decesul primarilor, precum şi în oraşul Pogoanele şi în comuna Calvini, după dizolvarea consiliilor locale.

Primarul din comuna Valea Râmnicului Ion Sandu (PNL) a murit în septembrie 2012, iar cel din localitatea Ziduri Dumitru Tesloveanu (PSD), în noiembrie 2013. În această perioadă, cele două comune au fost conduse de viceprimari.

Dumitru Tesloveanu a fost ales în funcţia de primar pe listele PSD, la alegerile din 2012, după ce câştigase celelalte două mandate din partea PDL.

În oraşul Pogoanele, Consiliul Local a fost desfiinţat la începutul anului 2013, ca urmare a neînţelegerilor apărute între consilieri privind desemnarea viceprimarului. Atunci, consilierii PSD şi PPDD au susţinut un candidat de la PPDD, în timp ce consilierii PNL şi-au dorit un candidat propriu, primarul fiind, de asemenea, liberal. Pentru că nu au căzut de acord asupra acestui aspect, consilierii locali nu s-au mai întrunit în şedinţe şi nu au mai adoptat hotărâri de consiliu timp de trei şedinţe consecutiv, ceea ce a declanşat procedura de dizolvare a Consiliului Local, la cererea primarului din Pogoanele.

De asemenea, în localitatea Calvini, Consiliul Local a fost dizolvat în februarie, prin decizia Tribunalului Buzău, care este definitivă. Cererea se afla de mai multă vreme pe rolul instanţei şi fusese formulată de primarul din Calvini, Neculai Curelea, după blocajul apărut în Consiliul Local imediat după alegeri, ca urmare a disputelor pentru desemnarea viceprimarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.