Începute cu o lună înainte, lucrările de reabilitare a podului Marghiloman au avansat rapid. Potrivit contractului, lucrarea trebuie să fie gata în august 2020, însă reprezentanții firmei care execută lucrarea spun că podul ar putea fi reabilitat complet până în primăvară, dacă vremea va fi bună.

Podul din zona Marghiloman necesită de urgență reparații după ce, pe 21 iunie, din cauza degradării, o balustradă lungă de peste 10 metri și bucăți mari din trotuar s-au desprins și au căzut pe șoseaua Brăilei.

Edilul municipiului spune că Primăria Buzău dispune de toți banii necesari pentru realizarea reparațiilor la pod. „Dacă vremea ne ajută sunt șanse să deschidem circulația rutieră pe pod chiar din acest an”, a anunțat primarul Constantin Toma, venit în inspecție la fața locului.

”Dacă reușim să turnăm placa, putem redeschide traficul. După ce o să și asfaltăm. Lucrările la pod vor continua, dar le putem face și cu mașini pe el”, a declarat Mădălin Pândaru, administratorul firmei de construcții.

Imediat încheierea lucrărilor de reabilitare a podului Marghiloman, municipalitatea va demara refacerea celor două poduri din zona Metalurgica – rutier și feroviar, ambele afectate de trecerea timpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.