Pentru sfârșitul lunii aprilie sunt anunțate lucrări complexe de montaj la cele două tronsoane metalice ale podului care urmează șă fie ridicate pe pilonii dinspre localitatea Vadu Pașii.

Primele trei tronsoane metalice ale podului au fost deja ridicate și montate încă de anul trecut pe malul dinspre orașul Buzău.

Primarul Gheorghe Firon spune că termenul de finalizare nu va mai fi depăsit de această dată, întrucât natura a fost mai prietenoasă cu constructorii.

La noul pod de la Vadu Pașii se fac ultimele pregătiri pentru una dintre cele mai importante etape. Ultimele două secțiuni vor fi ridicate pe piloni, cu macarale de mare capacitate pentru a se finaliza calea rutieră.

Lucrările ar fi fost deja terminate dacă anul trecut natura nu ar fi distrus cele două secțiuni, care erau deja aduse și montate pe albia răului.

Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în primăvara anului trecut, din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Cu toate întârzierile neprevăzute, șantierul podului de la Vadu Pașii a intrat în linie dreaptă. După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului urmează ca muncitorii să toarne covorul asfaltic.

Cel mai probabil, operațiunile de amenajare a tablierelor, de turnare a căii de rulaj și de asfaltare propriu zisă a podului vor avea loc la începutul verii.
Lucrarea este executată de un consorțiu ce are în componență, societatea SC Integral SA Buzău.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.