Întârzie refacerea structurii din beton a Viaductului Giurca, de pe Drumul Naţional 10, deşi, potrivit reprezentanţilor Prefecturii, până la 1 august ar fi trebuit să fie desemnată o firmă care să înceapă lucrările la suprastructură.

Viaductul Giurca, situat pe Drumul Naţional 10, în zona Siriu, a început să se deterioreze vizibil, în structura situată la zeci de metri deasupra solului apărând o gaură prin care se vede prăpastia. Autorităţile au instituit restricţie de viteză şi de tonaj, însă şoferii camioanelor au circulat nederanjaţi luni de zile. În timp, groapa care a apărut acum un an la ultimul viaduct din zona barajului Siriu, pe sensul de mers dinspre Covasna spre Buzău, s-a mărit încât în ea încăpea o roată de camion. Pentru siguranţa viaductului şi a participanţilor la trafic a fost impusă restricţia de 3,5 tone, iar circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă de mers, redusă la doi metri. După sesizările făcute de Prefectura Buzău, obiectivul a intrat în atenţia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care, anul acesta, a scos la licitaţie lucrarea de consolidare. După ce prima licitaţie a eşuat, s-a aşteptat desemnarea unui constructor pentru ca intervenţia să fie realizată în regim de urgenţă.

Viaductul Giurca, situat pe DN 10, este lung de aproximativ 280 metri şi are o înălţime a pilonilor de 46 de metri. Lucrările de reparaţie la viaduct se anunţă un proces de durată, timp în care este esenţial ca şoferii să circule cu mare atenţie mai ales la intrarea/ ieşirea de pe viaduct dinspre şi spre Siriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.