BOSCOToamna grea pentru primarul Buzaului, Constantin Boscodeala. In luna octombrie acesta va fi judecat pentru coruptie, iar in noiembrie are primul termen al procesului intentat de acesta data de domnia sa, Agentiei Nationale de Integritate.

Peste doar trei zile, adica pe 10 octombrie, la ora 8.30, Constantin Boşcodeală va fi judecat pentru infracţiuni de corupţie in dosarul numărul 18228 la Judecătoria Braşov. Constantin Boşcodeală va fi judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, în dosarul „Gloria“, instrumentat de D.N.A. Procurorii anticorupţie invocă un prejudiciu adus bugetului local de aproape 50 de miliarde de lei vechi, primarul fiind acuzat că ar fi finanţat ilegal activitatea sportivă de la S.C. Gloria Buzău şi că a gestionat greşit patrimoniul deţinut de Primărie la baza sportivă din Crâng.

Pe 5 noiembrie, la Tribunalul Buzau, va avea loc primul termen în procesul intentat de primarul Buzăului Agenției Naționale de Integritate. Constantin Boscodeala a fost declarat incompatibil de ANI pe motiv că în perioada 21 mai 2010 – 12 martie 2013 a deţinut, simultan, funcţia de primar al Buzăului şi calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. ‘AQUAFOR’ S.A. Buzău, firmă aflată în subordinea Primăriei. Boscodeala neaga situatia si sustine ca nu a fost nicio clipa în stare de incompatibilitate, întreaga vina purtînd-o Registrul Comertului, unde s-a facut o eroare în baza de date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.