Absolvenţii de clasa a XII-a vor intra, de luni, în febra examenului de Bacalaureat, în această zi fiind programată să se desfăşoare prima probă, cea de testare a competenţelor de comunicare în Limba şi Literatura Română. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, pentru sesiunea din iunie – iulie a examenului de Bacalaureat s-au înscris 4.146 de candidaţi.

Examenul de Bacalaureat continuă în perioada 6 – 8 iunie, când va avea loc evaluarea competenţelor de limbă şi comunicare la Limba Română, urmând ca în perioada 13 – 17 iunie să se susţină proba de evaluare a competenţelor digitale. Nu în ultimul rând, în perioada 20 – 23 iunie se va susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, este programată să aibă loc în data de 27 iunie. Potrivit aceluiaşi calendar stabilit de Ministerul Educaţiei, proba E, respectiv cea obligatorie a profilului, va avea loc în data de 29 iunie.

În data de 1 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca pe 3 iulie să fie afişate rezultatele. O zi mai târziu, adică pe 4 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00, candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 8 iulie 2011. Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie, mai au o şansă în cadrul sesiunii de toamnă, care va debuta cu înscrierile ce vor avea loc în intervalul 11 – 15 iulie.

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar Județean Buzău încă nu a rezolvat problema camerelor de supraveghere pentru cele 11 centre de examen. Până la această ora din totalul de 275 de camere necesare, ISJ are doar 88, oferite de Prefectura Județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.