Pentru anul 2013, au fost alocate Casei Judeţene de Pensii Buzău 874 bilete de tratament distribuite în 14 serii până în data de 29 noiembrie. Vorbim despre acele bilete oferite de Ministerul Muncii, cea mai mare parte dintre ele urmând să ajungă la sediul instituției după semnarea contractelor cu hotelierii. Pentru moment, pensionarii pot merge în stațiunile Monteoru şi Amara, urmând ca în funcţie de negocierile dintre Ministerul Muncii și hotelieri să beneficieze de tratament și în alte locații din țară. Recent, Casa Judeţeană de Pensii Buzău a publicat pe site, noile criterii de acordare a biletelor de tratament. Cea mai importantă dintre ele se referă la contribuţia pe care buzoienii o vor avea pentru sejururi. Mai exact, din această lună, ei vor plăti o contribuţie calculată la 50 la sută din pensie în cuantum brut, spre deosebire de alţi ani, când contribuţia era de 50 la sută din net. Acest lucru înseamnă o contribuţie mai mare a pensionarilor buzoieni.

Potrivit ordinului comun emis de Casa Naţională de Pensii, împreună cu casele sectoriale de pensii, privind criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul administrat de Ministerul Muncii, valoarea biletului de tratament nu poate depăşi 1.550 lei pentru unităţile clasificate la categoria 2 stele, respectiv 1.604 lei pentru cele din categoria 3 stele. Pentru obţinerea unui bilet de tratament, asiguraţii sistemului de pensii, pensionarii şi beneficiarii prevederilor legilor speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear au dreptul la un astfel de bilet dacă au reşedinţa în România şi demonstrează existenţa unei afecţiuni medicale care necesită tratament balnear.

Biletele de tratament se acordă în limita numărului alocat, fiind repartizată o cotă de 80% pentru pensionari şi 20% pentru asiguraţi. Departajarea se realizează în baza unui punctaj, diferenţiat în funcţie de categoria beneficiarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.