Medicii din România vor primi mai mulți bani de la data de 1 octombrie, conform unui anunț făcut luni de Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În acest sens, ministrul Sănătății și sindicatele din domeniu au semnat o declarație comună. „În urma întâlnirii de astăzi, 8 august 2016, reprezentanții Federației Sanitas, ai Federației Solidaritatea Sanitară și ai Federației Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, apreciază că oferta făcută medicilor de creștere a salariilor conform OUG 20/2016 și de creștere a plății gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remunerației în sectorul sanitar”, se arată în declaraţia comună.

„În ceea ce privește evaluarea modalităților de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, acestea vor fi discutate în cadrul consultărilor cu partenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizării Unitare. Reprezentanții Federației Sanitas, ai Federației Solidaritatea Sanitară și ai Federației Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, vor continua consultările în vederea modificării Ordinului 870/2004 în vederea reglementării timpilor de lucru din sistemul sanitar”, se mai precizează în document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.