tichet-rablaTermenul limita de utilizare a tichetelor valorice din cadrul programului Rabla a fost prelungit atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice, potrivit unui act normativ publicat in luna noiembrie in Monitorul Oficial. Astfel, porprietarii masinilor uzate vor mai putea folosi voucher-ele pana la sfarsitul saptamanii urmatoare, altfel nu vor mai avea dreptul de a beneficia de prima de casare.

Ordinul Ministerului Mediului si Shimbarilor Climatice nr. 2633/2013 pentru modificarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 687, din 8 noiembrie 2013.

Actul normativ stabileste clar data limita pana la care poate fi folosit tichetul valoric obtinut in urma casarii autovehiculului uzat. Astfel, daca pana in prezent, in Ghidul programului se preciza ca „utilizarea tichetului valoric se va face pana cel tarziu la data de 20 noiembrie 2013”, Ordinul MMP publicat vineri prevede ca data limita pana la care se poate folosi tichetul este 20 decembrie 2013.

„(6) Utilizarea tichetului se face in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi insa data de 20 decembrie a anului in care se desfasoara programul.”, se arata in actul normativ.

Termenul limita s-a prelungit si in cazul depunerii cererilor de decontare, noile reglementari stabilind ca ultima cerere se va depune, cel mai tarziu, la 23 decembrie 2013, decontarea urmand a se efectua pana la 31 decembrie inclusiv. Aceasta in conditiile in care, potrivit vechilor reguli, ultima cerere trebuia depusa la 25 noiembrie, iar decontarea urma sa aiba loc pana la 12 decembrie.

Atentie! Daca proprietarul nu foloseste tichetul pana la 20 decembrie, nu va mai avea dreptul de a beneficia de prima de casare.

Avand in vedere ca pe tichetul valoric este specificata data limita pana la care poate fi folosit, actul normativ citat reglementeaza inclusiv un nou model al tichetului, ce include mentiunea urmatoare: „Acest tichet este valabil pana la data de 20 decembrie 2013”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.