Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea pronunța marți sentința în dosarul în care fostul ministru Cristian David a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro.

Potrivit DNA, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Nițescu (fostul său șef de cabinet), Cristian David a pretins și primit suma de 500.000 de euro de la Adrian Mladin, fostul primar din Jilava, beneficiar al unor drepturi litigioase pentru 15 hectare de teren în Buzău. Mladin, denunțător în dosar, cumpărase drepturile litigioase de la proprietarul de drept, Viorica Știrbulescu.

Procurorii susțin că suma de bani a fost pretinsă și primită de Cristian David pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.