Mai mult de o treime din medicii de familie buzoieni au semnat actele adiţionale la contractul cadru cu Casa judeţeană de asigurări de sănătate. Conducerea casei se arată încrezătoare că medicii vor semna în număr cât mai mare în vreme ce patronatul medicilor de familie şi societatea naţională a medicilor de familie susţin că nu vor semna noul contract pe 2011.

„Mai mult de o treime au semnat deja, noi am statde vorbă cu ei şi le-am explicat mâine e ultima zi de raportare lunară pe luna mai şi probabil că vor mai semna.Singura doleanţă care e la acest moment nesatisfăcută în opinia medicilor de familie este că  banii per capita care reprezintă doar 50% sunt prea puţini şi acele venituri certe doar pentru că aveau pacienţi pe listă, nu mai sunt aşa mari ca anul trecut”, a declarat Nina Mihai, medicul şef al CJAS Buzău.

Medicii de familie s-au întâlnit astăzi din nou ca să stabilească ce vor face mâine. La ora 9 vor vei în număr cât mai mare la CJAS ca să depună o notificare a patronatului prin care solicită regândirea anumitor prevederi din contractul cadru care ar trebui să intre în vigoare pe 1 iulie.

„Nu e posibil să ne lăsăm în aşa hal ca, din an în an, cei de la casă şi din minister să ne plătească din ce în ce mai prost, o oră de lucru pentru un muncitor necalificat e plătită cu 10 lei, iar o oră de gardă pentru un medic specialist în medicina primară cu 12,5 lei. Per capita îneamnă o plată pentru servicii de prevenţie pe care ar trebui să o suporte Ministerul Sănătăţii , în România nu se face prevenţie, se face doar controlul periodic”, susține Angela Mazdrag, preşedintele patronatului medicilor de familie din Buzău.

În judeţul Buzău sunt în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate 199 de medici de familie. Mâine este ultima zi de raportare lunară pentru luna mai a medicilor care au contract cu CJAS şi potrivit contractului în vigoare (cel de anul trecut), pentru a obţine fondurile necesare cabinetului medicii de familie sunt obligaţi să depună raportările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.