Timp de 2 ore și 15 minute buzoienii pot participa la un regal actoricesc ce o va avea în prim plan de Mia Mogenstern.  Este vorba despre piesa de teatru Maitreyi, de Mircea Eliade, care se joacă la Buzău, pe 19 martie, de la ora 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prima intalnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca „lectura obligatorie”. A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. 

El a scris „Maitreyi” dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris „Dragostea nu moare” ca raspuns, revoltata de aparitia romanul lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura. Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul „Maitreyi” de Mircea Eliade, cu interventii din „Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi. Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Actorii care dau nastere acestei povesti sunt: 

MAIA MORGENSTERN – Maitreyi la 60 de ani

AYLIN CADIR – Maitreyi la 16 ani

VLAD ZAMFIRESCU – Mircea Eliade

DORU ANA – Narendra Sen, tatal lui Maitreyi

ANCA SIGARTAU – Srimati Devi, mama lui Maitreyi

JASMINE ILIESCU – Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani

CARLA MARIA TEAHA – Lilu, verisoara lui Maitreyi

MARIUS CHIVU – Mantu, verisorul lui Maitreyi

RADU MICU – Harold, prietenul lui Eliade

TEODORA CALAGIU / MĂDĂLINA DOROBANŢU – servitoarea

Coregrafia: Carmen Pesantez

Scenografia: Adina Mastalier

Dramataizarea și regia rstistică Chris Simon

„Pentru mine spectacolul MAITREYI reprezinta o experienta personala, mai mult decat o experienta scenica sau una literara. Prima intalnire cu aceasta poveste a fost in perioada adolescentei, cand era inclusa ca lectura obligatiorie in programa de bac. A doua intalnire a coincis cu deplasarea mea in India. Am recitit cartea si abia atunci am inteles ca este mai mult decat o frumoasa poveste de dragoste ce a marcat generatii intregi. Am propus un spectacol autentic, de la decor, costume, muzica, ritualuri, un spectacol in care sufletul sa poata sa fie atins de fragilitatea si cultura unei lumi total diferite de lumea noastra. Si cred ca am reusit datorita unei distributii formidabile care a crezut in proiect si a reusit sa scoata la lumina tot ceea ce India lui Eliade si lui Maitreyi contine.” – Chris Simion, regizorul spectacolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.