Restricții noi, chiar și legate de circulația persoanelor, au fost impuse în comuna Mărăcineni, în urma unei decizii luate ieri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din cauza depășirii pragului de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori. În această dimineață, primarul Constantin Dumitru a postat un mesaj pe pagina de facebook a instituției, prin care îi informează pe cetățeni cu privire la noile măsuri pe care trebuie să le respecte. 

Stimați locuitori,

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, desfăşurată în data de 06.10.2021, a fost aprobată Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgență Buzău nr. 166/06.10.2021, privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 932/09.09.2021, pe raza a trei comune, printre care și Mărăcineni.
Comuna noastră a ajuns la o incidență de 6,22 cazuri de infectare la mia de locuitori, motiv pentru care în cadrul CJSU au fost dispuse anumite măsuri.
Printre ele se numără interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă, și duminică, în intervalul orar 20:00-5:00:
„Începând cu data de 06.10.2021. in conditiile art. 5 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 55/2020. cu modificările şi completările ulterioare, pentru localitatea Mărăcineni 1000 locuitori), unde incidenta cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 locuitori și mai mică sau egala cu 7,5/1000 locuitori, se stabilesc şi următoarele măsuri:
1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă, și duminică, în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţa/gospodărie și locul/locurile de desfăşurare a activității profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenta medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, pentru achizitionarea de medicamente
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdictici, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/însoțirea copilului, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
2. Măsurile instituite nu se mai aplică dacă incidenta cumulată la 14 zile este mai mică sau egală 5,5/1.000 de locuitori.” , a scris primarul comunei Mărăcineni. 

Iată și conținutul deciziei CJSU de ieri: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.