Liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a votat, la orele dimineții la una din secțiile de la Școala 5. La vot, Ciolacu a venit însoțit de primarul Constantin Toma. La ieșirea de la urne, liderul PSD Buzău a declarat:

 ” Nu cred că nu e important cu cine am votat, cum am votat e previzibil. Important e ca tot mai mulți români să meargă la vot. Vorbim despre prima funcție în statul roman, avem exemplul celor din diaspora pe care îi felicit personal. Ca la primul tur, de data aceasta parlamentul României cu toate instituțiile au găsit  forma de lege foarte buna pentru ca românii să meargă la vot. E  un exemplu de urmat si de noi cei din țară, cred că ar trebui după aceste voturi o dezbatere foarte serioasă ca cel puțin votul pentru  președinte să fie obligatoriu astfel încât președintele să fie legitimat de cat mai multi români.”, a spus Marcel Ciolacu.  

Întrebat dacă e oportună obligativitatea introducerii votului obligatoriu și pentru alegerea primarilor și a celorlalte categorii de aleși,  Ciolacu a declarat: ” 30 de ani pentru mine e o perioadă imensă. Am părul alb, dar pentru o democrație consolidată înseamnă foarte putin. M-am referit la votul pentru președinte fiind cea mai importanta funcție, ar fi un început, un exercițiu si apoi vedem cum decurge acest exercițiu si mergem înainte. Eu personal consider că președintele trebuie ales de cat mai multi români”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.