Medicii, asistentele și infirmierele din Spitalul Județean Buzău vor fi testați începând de astăzi pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. În total, Buzăul a achiziționat 4000 de teste rapide ce urmează să fie folosite pentru verificarea cadrelor medicale.

Testarea se va face începând din aceasta dimineață, iar primii care vor afla daca au fost infectați sunt angajații de la unitatea de primiri urgențe, urmați de cei din secțiile de boli infecțioase și pneumologie.

Rezultatele vor fi aflate imediat așă că tot astazi Buzăul va afla dacă sunt sau nu cadre medicale infectate cu covid 19 în Spitalul Județean . Deocamdată la nivelul unității medicale nu au fost persoane care să fi acuzat simptome specifice bolii, însă nimeni nu poate spune cu certitudine că nu sunt persoane care să fie infectate cu noul coronavirus.

Totuși, după această testare, medicii vor putea să repete analiza și după a doua jumătate a lunii aprilie când la Buzău este așteptat și un aparat de testare performant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.