Pe lângă cazurile de coronavirus, Buzăul se confruntă și cu un prim caz de meningită cu virus West Nile, transmis de țânțar.

Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, originar din Prahova, care a locuit în comuna Beceni înainte de a fi infectat, mai exact în perioada 16 mai-1 iunie.Bărbatul a fost mușcat de un țânțar care i-a transmis virusul, dar a mers apoi în județul natal, unde a fost tratat de medicii infecționiști din Prahova.

”Este vorba despre o persoană din Prahova, care are o casă de vacanță la Beceni. Aici a locuit înainte de a se infecta, dar a fost preluată apoi și tratată în Prahova. S-a stabilit că locul infectării a fost cel în care are casa de vacanță, în comuna Beceni. Primăria trebuie să-și identifice suprafețele care sunt cu apă de băltire și să le anihileze, să programeze acțiuni de dezinsecție cu o firmă specializată, în apropierea băltirilor sau a apelor stagnante”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la Direcția de Sănătate Publică Buzău.

La rândul său, primarul comunei Beceni, Laurențiu Constantin a anunțat că s-au luat măsurile de dezinsecție în zona locuinței bărbatului infectat cu West Nile și în împrejurimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.