caini-4La Buzau a inceput actiunea de sterilizare a cainilor fara stapan. De acest lucru se ocupa medicii si asisitentele medicale din cadrul a 6 cabinete veterinare, iar banii sunt decontati de Primarie.

Potrivit HCL 97 din 2013, pentru vaccinare antirabica, deparazitare, identificare si sterilizare, Primaria Buzau plateste cate 118 lei pentru ficare femela si 98 de lei pentru masculi.

Potrivit medicilor, in acest moment in municipiul Buzau sunt intre 1000 si 1500 de caini, iar sterilizarea lor s-ar finaliza anul viitor dar asta numai daca nu mai sunt adusi caini din alte parti.

“Fac un apel la populatie sa isi tina cainii in curti si sa ii ingrijeasca, daca sunt iubitori de animale. Pe de alta parte, este foarte important ca fiecare dintre noi sa intelegem ca suntem obligati sa ne rezolvam problema cainilor, nu sa ii aruncam in comuna vecina sau orasul vecin pentru ca asa nu vorm rezolva problema niciodata”, ne-a declarat Medicul Veterinat Danut Pale.

Nici cainii din curtile oamenilor sau de pe langa blocuri nu sunt uitati. Incepand de spatamana viitoate, se vor face verificari la toate familiile care au semnat la Primaria ca iau in grija un caine fara stapan.

In acest moment, la Buzau, un singur om are in atributii prinderea cainilor de pe domeiul public. De altfel, intreg serviciul are doar 4 angajati si un medic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.