Prefectura Buzău vine cu precizări adresate persoanelor peste 65 de ani, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4. Este vorba despre condițiile în care acestea pot ieși justificat din casă, în afara orarului deja stabilit, 11:00 – 13:00.

„Persoanele trecute de 65 de ani pot ieși din casă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.”, scrie în comunicatul de presă al Prefecturii Buzău.

De asemenea, pentru agenții economici din domeniul alimentar sunt prevăzute noi reguli în Ordonanța Militară nr. 4., existând obligația asigurării cu prioritate a accesului acestor categorii de persoane.

Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.„, informează oficialii Prefecturii Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.