Buzoienii sunt invitaţi în număr cât mai mare în curtea interioară a Muzeului Judeţean Buzău, pentru a asista la momentele surpriză pregătite de autorităţi. Evenimentele din 24 ianuarie, la sărbătoarea Micii Uniri, vor avea loc sub genericul „Hai să dăm mână cu mână”. Muzeul Judeţean de Istorie, Teatrul „George Ciprian” şi Centrul de Cultură şi Artă Buzău vor marca, pe 24 ianuarie, împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor. Punctul culminant al manifestarii va fi marcat de o horă uriaşă care va înconjura clădirea Muzeului Judeţean.

Înainte de acest moment, va avea loc primirea suitei călare a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, rolul lui Cuza fiind interpretat de către un actor buzoian. Parteneri ai manifestării sunt Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Jandarmeria Buzău, instiţuţii care au pregătit pentru 24 ianuarie câteva momente surpriză. Totodată, Teatrul „George Ciprian” va pune în scenă, pentru sărbătoarea de joi, un moment artistic deosebit.

În municipiul Buzău, manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie vor începe la ora 11. Seria de evenimente de la Muzeul Judeţean Buzău se va încheia cu un spectacol focloric. De asemenea, participanţii la eveniment sunt invitaţi să viziteze şi expoziţiile Muzeului Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.