24 mai 2004 este ziua care nu va putea fi uitată niciodată. Tragedia de la Mihăilești a însemnat 18 persoane ucise de deflagrație și alte 13 rămase cu sechele. Explozia a spulberat șapte pompieri, doi jurnaliști (Elena Popescu și Ionuț Barbu), mai mulți localnici și persoane aflate în tranzit.

Ca de obicei, în fiecare an, la aceeași dată, ISU Buzău organizează un moment comemorativ.

„Ziua de 24 mai 2004 va rămâne una din cele mai triste zile din istoria pompierilor buzoieni.

An de an, cei șapte eroi pompieri sunt memoria vie a istoriei noastre, cinstirea și prețuirea faptelor acestora fiind eternă.

Astfel, în data de 24.05.2020, începând cu ora 11:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza o manifestare comemorativă la monumentul din localitatea Mihăilești, aducând un omagiu celor care au fost: maior post mortem – Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem – Necula Romeo, sublocotenent post mortem – Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem – Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem – Stan Silviu, sublocotenent post mortem – Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem – Oprea Florentin Valentin.

Participanții vor respecta principiile impuse la instituirea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2.” , este mesajul scris pe pagina de facebook a ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.