Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală este de părere că  taxele şi impozitele locale nu ar trebui mărite. Edilul şef susţine că nu a solicitat niciodată Guvernului o astfel de măsură pentru că ponderea sumelor adunate din impozite şi taxe locale este destul de mică.

Reacția primarului vine după ce ministrul Finanțelor a  înaintat Guvernului o propunere de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor. “Sunt de acord însă şi susţin revenirea la cota iniţială a impozitului pe venit de 47,5%, cotă care a scăzut anul acesta de două ori, mai întâi la 44% şi apoi la 41%.  Ne bazăm mai mult pe atragerea de fonduri europene în derularea investiţiilor şi încercăm să facem cât mai multe proiecte cu susţinere financiară de la UE” a declarat primarul Boşcodeală.

Taxele şi impozitele locale ar putea creşte cu 50% sau până la limita puterii financiare a locuitorilor. În acest sens, o ordonanţă care ar permite autorităţilor locale aceste majorări va fi depusă de ministerul de Finanţe. Gheorghe Ialomiţeanu spune că aceste propuneri au fost trimise ministerului Finanţelor de asociaţiile de primari. Prima variantă – respectiv eliminarea cotei de 20% şi posibilitatea majorării taxelor şi impozitelor în funcţie de dezvoltarea economică a zonei sau de puterea contribuabilului – nu este agreată de Finanţe, a precizat Gheorghe Ialomiţeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.