Caravana Campaniei naţionale de informare şi promovare”Alege oaia” va ajunge în weekend la Buzău, în parcarea noului centru comercial Kaufland Unirii Sud, iar sâmbătă va fi prezent la eveniment şi Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conform unui comunicat al MADR, vor fi amenajate 15 căsuţe în care fermierii din judeţ îşi vor expune produsele tradiţionale pe care consumatorii le vor putea degusta sau le vor putea achiziţiona. De asemenea, asociaţiile crescătorilor de ovine din Buzău le vor oferi vizitatorilor gratuit tocăniţă şi preparate din carne de oaie.

„Consiliul Judeţean Buzău, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, se va alătura campaniei „Alege oaia!”, asigurând prezenţa interpreţilor de muzică populară, care vor întreţine buna dispoziţie a participanţilor cu dansuri şi cântece tradiţionale româneşti”, se menţionează în comunicat.

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, ora 10:00, iar programul de vizitare va fi între orele 10:00-17:00, pentru ambele zile ale weekendului.

„Menţionăm că obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradiţiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creşterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea la nivel naţional a unei pieţe de Gross, iar la nivel judeţean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii şi a produselor din carne de oaie”, se mai precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.