lan porumb Vernesti
Zeci de localnici din comuna Vernești dar și o asociație agricolă au ajuns cu plângeri la Primărie după ce mistreții au dat iama în lanurile de porumb provocând pagube importante. Reclamanții au adus situația la cunoștința autorităților locale și așteaptă ca aceștia să ia măsuri pentru alungarea sălbăticiunilor din comună.
Mistreții care au pătruns în lanurile de porumb au culcat la pământ o mare parte din plante și au mâncat știuleți pe saturate. În unele cazuri proprietarii s-au trezit cu animalele sălbatice chiar și în curte la miez de noapte.
Primarul comunei spune că nu poate face prea multe și a solicitat ajutorul A.J.V.P.S. Buzău.
“Am solicitat în scris A.J.V.P.S. să ia măsuri pentru a stopa invazia mistreților în culturile de porumb. Nu știu foarte clar ce măsuri pot lua, dar ei sunt sigurii care pot organiza goane sau eventual vânători pentru aceste specii. Pagubele sunt însemnate atât în culturile localnicilor cât și în cele ale asociațiilor agricole”, a declarat primarul comunei Vernești, Daniel Năstase.
Conform reprezentanților APM Buzău, în ultima vreme tot mai multe animale sălbatice coboară din păduri în căutarea hranei. De la începutul anului au fost semnalate Agenției pentru Protecția Mediului două cazuri de distrugeri provocate de mistreți și alte 19 cazuri în care efectivele de animale au fost atacate de lupi sau urși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.