31 𝒊𝒂𝒏𝒖𝒂𝒓𝒊𝒆 2010 – „𝑨𝒗𝒂𝒕𝒂𝒓” 𝒅𝒆𝒗𝒆𝒏𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒖𝒍 𝒇𝒊𝒍𝒎 𝒄𝒖 𝒊̂𝒏𝒄𝒂𝒔𝒂̆𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 2 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒂𝒓𝒅𝒆 𝒅𝒆 𝒅𝒐𝒍𝒂𝒓𝒊 𝒍𝒂 𝒏𝒊𝒗𝒆𝒍 𝒎𝒐𝒏𝒅𝒊𝒂𝒍

Numit de critici „game-changer”, „Avatar” a fost filmul care a schimbat nu doar regulile jocului, ci chiar jocul cu totul. Producția a rămas blockbuster-ul cu cele mai mari încasări din istoria filmului, depășind suma de 2,8 miliarde de dolari.

𝗔𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹, 𝗿𝗲𝗴𝗶𝘇𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗝𝗮𝗺𝗲𝘀 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗼𝗻 𝗶̂𝘀̦𝗶 𝗱𝗲𝗽𝗮̆𝘀̦𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝘂𝗹 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗿𝗱 𝗼𝗯𝘁̦𝗶𝗻𝘂𝘁 𝗰𝘂 „𝗧𝗶𝘁𝗮𝗻𝗶𝗰“ (𝟮,𝟮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝗹𝗮𝗿𝗶).

Filmul a fost lansat atât în formatul obișnuit, 2-D, cât și în formatele 3-D și IMAX.

„𝗔𝘃𝗮𝘁𝗮𝗿” 𝗮 𝗮𝘃𝘂𝘁 𝘂𝗻 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁 𝗼𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝟮𝟯𝟳 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗼𝗹𝗮𝗿𝗶 𝗮𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗶, 𝗶̂𝗻𝘀𝗮̆ 𝗮𝗹𝘁�� 𝗲𝘀𝘁𝗶𝗺𝗮̆𝗿𝗶 𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰𝗮̆ 𝗰𝗵𝗲𝗹𝘁𝘂𝗶𝗲𝗹𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝟮𝟴𝟬–𝟯𝟭𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗼𝗹𝗮𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗹𝗮 𝗮𝗹𝘁𝗲 𝟭𝟱𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗼𝗹𝗮𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲.

Filmul este văzut ca un deschizător de drumuri în cinematografia modernă, datorită noilor tehnologii folosite pentru vizualizarea 3-D și a filmărilor cu camere de filmat stereoscopice special proiectate pentru acesta.

Succesul imens de care s-a bucurat prima parte din „Avatar” l-a încurajat pe regizorul James Cameron să decidă continuarea francizei. Astfel, în decembrie 2022 a fost lansată cea de-a doua parte a francizei: „Avatar: The Way of Water”.

𝗠𝘂𝗹𝘁̦𝗶 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗰𝗿𝗶𝘁𝗶𝗰𝗶 𝗮𝘂 𝗻𝘂𝗺𝗶𝘁 𝗳𝗶𝗹𝗺𝘂𝗹 „𝗼 𝗰𝗮𝗽𝗼𝗱𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮̆ 𝘃𝗶𝘇𝘂𝗮𝗹𝗮̆”, 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲𝗿𝗮̂𝗻𝗱 𝗰𝗮̆ 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗮𝗿 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗲𝗰𝗲𝘀𝗼𝗿𝘂𝗹 𝘀𝗮̆𝘂, 𝗹𝗮𝗻𝘀𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝘂𝗿𝗺𝗮̆ 𝗰𝘂 𝟭𝟯 𝗮𝗻𝗶.

Noul „Avatar” este acum al patrulea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile la box office-ul mondial, după ce a depășit cele 2,071 miliarde de dolari încasate la nivel global de „Star Wars: The Force Awakens”.

𝙁𝙞𝙡𝙢𝙪𝙡 „𝘼𝙫𝙖𝙩𝙖𝙧” 𝙥𝙤𝙖𝙩𝙚 𝙛𝙞 𝙜𝙖̆𝙨𝙞𝙩 𝙞̂𝙣 𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩 𝘿𝙑𝘿 𝙨̦𝙞 𝙡𝙖 𝙎𝙚𝙘𝙩̦𝙞𝙖 𝙈𝙪𝙡𝙩𝙞𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖 𝙖 𝘽𝙞𝙗𝙡𝙞𝙤𝙩𝙚𝙘𝙞𝙞 𝙅𝙪𝙙𝙚𝙩̦𝙚𝙣𝙚 „𝙑. 𝙑𝙤𝙞𝙘𝙪𝙡𝙚𝙨𝙘𝙪”.

Sursă info+foto: Biblioteca Județeană ,,V. Voiculescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.