21

Cafeneaua Artiștilor s-a umplut încă o dată aseară pentru un eveniment 2 în 1 . Pe lîngă lansarea noului clip al clujenilor de la ”Luna” , afișul era completat și cu recitalul Changing Skins , trupă din noul val , cunoscută mai ales datorită pieselor ”Baby” și ” Deeper and deeper”  incluse destul de des în playlistul Radio Guerilla.

 

Bucureștenii au intrat primii în scenă , reușind să capteze întrucîtva atenția buzoienilor cu amalgamul de stiluri abordate pe rînd , de la british  , cu trecere prin disco (vezi Right Round de la FloRida) pînă la hard rock .

 

Cum era de așteptat , clubul s-a animat cînd pe scenă au urcat ardelenii de la Luna Amară. Nonconformiști ca de obicei aceștia au mai întîi imaginile să vorbească , clipul de la ”Pietre în alb ” fiind proiectat înainte de cîntare pe o pînză care acoperea în întregime scena.Clipul , filmat undeva în ianuarie poartă semnătura lui Dorin Marcu  iar în rolul principal este distribuit  Ovidiu Ghiniță , tatăl lui Mihnea Blidariu .

 

După  vizionarea clipului clujenii au abordat setlistul în forță . Odată cu ”Dizident” au apărut și primele ”pogo-uri” , în fața scenei îngrămădindu-se vreo 30-40 de fani ai trupei. A urmat apoi un schimb repetat de roluri între Mihnea și Nick care și-au asumat pe rînd rolul de solist. Printre melodii mai vechi precum ”Lume Oarbă” sau ”Ciudat” s-au strecurat și piese de pe albumul din 2011 , parcă mai puțin gustate de public (poate din cauza faptului că mesajul socio-politic și trompeta , două elemente distinctive pentru clujeni cu ani în urmă s-au cam estompat).

11

Momentul culminant a fost atins odată cu ”Albastru”  , piesă ce demască abuzurile jandarmeriei.  Spiritul de frondă a fost adoptat imediat de public astfel că ”În capul tău nu sunt decît /Un alt proces verbal și-atît / Mă urmărești dar nu  mă vezi / M-auzi vorbind dar nu mă crezi” au constituit în fapt leitmotif-ul serii.  Corul nu s-a domolit nici pe ”Întunecare” semn că asistența abia se încălzise după mai bine de o oră de la începutul concertului.

 

Recitalul s-a încheiat exact cum începuse , clujenii cîntînd de această dată live  ,”Pietre în alb” melodia al cărei clip fusese lansat la debutul cîntării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here