alternosfera2

Cafeneaua Artiștilor, un spațiu intim dar deloc generos,  adresat mai degrabă trupelor underground, a fost plină pînă la refuz aseară. Mesele care gemeau sub greutatea paharelor, aglomerația de la bar , zeci de puști care luaseră deja în stăpînire treptele de lîngă scenă și berea care curgea în valuri anunțau la unison venirea unor trupeți cu nume la Buzău. Așa era : de la 9 seara urmau să descindă în urbe moldovenii de la Alternosfera .

Ajunși  în locație cu o întîrziere de vreo jumătate de ceas , băieții au urcat direct pe scenă , s-au dezechipat rapid, au salutat simplu publicul și au trecut direct la fapte , dezchizînd balul cu ”Ne unește , ne desparte”.Imediat buzoienii care invadaseră spațiul de lîngă scenă s-au încălzit , drept urmare ”Wamintirile ” , a doua piesă din setlist,  a răsunat din mai toți plămînii celor prezenți în sală. Prestația trupei a curs apoi fluid , fără pauze de respiro , fără glume care să ajute programul, cvintetul lăsînd doar muzica să vorbească .Și muzica a vorbit: chiar și cei care veniseră mai degrabă pentru eveniment, nefiind fani ai band-ului s-au trezit la un moment dat dînd din cap pe acorduri de ”Flori de Mai” , ”Ploile nu vin” sau ”Arucă-mi” . Calitatea ireproșabilă a sunetului , omogenitatea în ciuda deselor schimbări de linie din cadrul trupei și talentul lui Marcel , care și-a  asumat rolul de frontman fără a-și eclipsa colegii i-au ținut pe cei prezenți ”în transă” pînă la finele cîntării.

La final băieții au salutat la fel de simplu ca la început, coborînd de pe scenă ca și cînd aceasta nu le aparținuse timp de aproape două ore. Fără fasoane trupa s-a întors pentru bis , cerut de vocile și aplauzele întregii audiențe.

Concertul de aseară face parte din turneul de promovare al albumului ”Epizodia” . Itinerariul  trupei a început la Cluj , trece prin nouă orașe din țară și se va încheia pe 27 Aprilie la Chișinău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here