afis2014-1In perioada 17-24 mai se desfasoara, la Buzau, celebrul festival VedeTeatru, care va aduce pe scena buzoiana mari actori romani si indragiti de public. Printre actorii cunoscuți care vor evolua pe scena de la Consiliul Județean se numără Maia Morgenstern, Ion Besoiu, Vlad Zamfirescu, Magda Catone, Cerasela Iosifescu, Ada Navrot, Lucian Ghimiși, Marinela Chelaru sau Adrian Fetecău. De asemenea, în cadrul altei secțiuni a festivalului, publicul are ocazia să participe la discuții cu Mircea Diaconu și Diana Lupescu. Ca în fiecare an, nu vor lipsi spectacolele studenților la Universitatea Națională de Artă Teatralăși Cinematografică (UNATC) București, la ediția această fiind vorba despre elevii celebrului Florin Zamfirescu.În programul VedeTeatru vor fi incluse și spectacole pentru copii, jucate în aer liber în Parcul Crâng.

Secțiunea oficială a Festivalului de Teatru de la Buzău va debuta pe 17 mai, ora 19,00, în sala de la Consiliul Județean cu spectacolul Teatrului Evreiesc București, „Mazi-Tov…And Justice for All! (Hai noroc și dreptate pentru toți!)”, o producție de Andrei Munteanu. Beneficiind de o distribuție numeroasă, spectacolul o aduce în lumina reflectoarelor pe celebra Maia Morgenstern care va evolua alături de fiica ei Cabiria, în vârstă de 14 ani.

Pe 18 mai, este programat spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișnieic, regia Daniel Bucur, o producție cu Magda Catone, Paul Chiribuțăși Ionel Mihăilescu. Luni, 19 mai, pe scena festivalului evoluează Compania Teatrală VOUĂ, condusă de buzoianul Adrian Fetecău, iar marți, 20 mai, buzoienii sunt invitați să urmărească „Matrimoniale” de Lia Bugnar, în reia Dianei Lupescu, un spectacol cu Lucian Ghimiși, Ada Navrot, Crenguța Hariton și Mihai Marinescu.

În ultimele trei zile ale secțiunii oficiale se vor juca „Mobilăși durere” de Teodor Mazilu, (21 mai) regia Alice Barb, cu Ion Besoiu, Gelu Nițu, Ada Navrot, Șerban Gomol, Ioana Calotă etc, „Cina cu prieteni” (22 mai), regia Claudiu Goga, cu: Vlad Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoș, și „Necuvintele” (23 mai) – producție a Companiei Passe-Partout Dan Puric.

Alte două secțiuni ale festivalului se vor desfășura în Cafeneaua Artiștilor (Vedeta de Mâine, 19-21 mai) și la ­Bi­blioteca Județeană (Bucuria Ochiului din Ureche, 19-21 mai). Este vorba despre o secțiune destinată studenților, viitori actori, care va începe de la orele 22,00, și una destinată audițiilor radiofonice având ca temă evocarea unor mari actori. Astfel, la Biblioteca Județeană, vor fi evocați ștefan Iordache, George Constantin, Cristian Munteanu și Irina Petrescu de căte conf. Univ. dr. Carmen Stanciu, Doina Papp, prof. univ. dr. Elisabeta Munteanu, Diana Lupescu și Mircea Diaconu.

Prețul biletelor este de 30 lei/spectacol, 25 lei/spectacol la abonament și 15 lei/spectacol pentru pensionari, elevi și studenți.Pentru detalii/rezervări  sunați la telefon: 0740.496.561.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here