zamfir2Peste 600 de spectatori au asistat aseară la concertul susţinut de ”regele naiului”, Gheorghe Zamfir, evenimentul având un caracter caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru turnarea unei noi copii a sculpturii Rugăciunea lui Constantin Brâncuşi, monument funerar realizat de celebrul sculptor român în Cimitirul Dumbrava din Buzău în primii ani ai secolului trecut.
Gheorghe Zamfir, abia revenit dintr-un turneu în Israel, a concertat alături de Taraful Ciocîrlia, fiind ovaţionat în picioare de nenumărate ori.
Dedic acest concert poporului român care poate supravieţui doar prin unitatea valorilor sale. Rugăciunea marelui Brâncuşi trebuie să revină acolo unde îi este locul, ca de altfel şi sabia lui Ştefan cel Mare sau manuscrisele lui Cantemir”  a spus Gheorghe Zamfir.
Naistul a prezentat în holul sălii CJ o inedită expoziţie de pictură şi a acordat autografe.
Invitaţia a fost lansată de Clubul Rotary din Buzău care a demarat o amplă acţiune pentru reconstituirea monumentului funerar din Cimitirul Dumbrava, în vederea reintroducerii acestuia în circuitul turistic naţional şi mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here