1044663 10152011825643747 1960256705 nÎn această seară, în cadrul caravanei TIFF, buzoienii pot urmări filmul “Şi caii sunt verzi pe pereţi” – România 2012, comedie-dramă în regia lui Dan Chişu.

Filmul regizat de Dan Chişu, „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, pune pe tapet iluzia care animă orice om, în special românii, deoarece despre noi este vorba aici: aceea de-a te îmbogăţi repede şi fără efort. De a avea mulţi bani şi a-ţi permite orice lux fără să munceşti prea mult. Într-o ţară (România) în care poveştile despre bogăţie sunt frapante şi le auzi peste tot, în orice împrejurare, toată lumea crede că un astfel de ţel nu este doar realizabil, ci chiar uşor de atins. Povestea urmează firul a două destine; unul dintre ele este cel al cuplului format din Marius şi Cosmina. Marius a completat un nume fictiv pe un bilet de loterie promoţional doar pentru a o atrage pe Cosmina. Ei bine, când vine momentul extragerii, acel bilet este cel câştigător.

Celălalt are în prim plan doi adulţi care, din cauza lipsei de cunoştinţe când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un e-mail spam pe care îl primesc şi sunt atraşi într-o capcană de-a participa la o loterie online falsă, ceea ce duce, inevitabil, la pierderea tuturor economiilor pe care le agonisiseră cu atâta trudă de-a lungul timpului. Poveştile se întâlnesc într-un final când îşi pierd orice speranţă şi refuză singura şansă de-a se îmbogăţi. La final, descoperim că iluzia de-a deveni bogaţi face ca oamenii simpli să fie puşi în situaţii extraordinare.

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes, Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, alături de Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa a 4-a ediţie a Caravanei se va desfăşura în intervalul 1 iulie – 6 septembrie 2013 şi cuprinde 10 destinaţii, prima dintre ele fiind Buzău în perioada 1-3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here