Teatrul G. Ciprian prezintă, marți, de Ziua Femeii, începând cu ora 19,00, premiera spectacolului „Tango monsieur!”, de Aldo Lo Castro, în regia Ancăi Maria Colţeanu, din distribuția căruia fac parte actorii Lucian Ghimişi, Mihai Marinescu, Cristian Nicolaie, Luminiţa Erga, Andreea Măcelaru Şofron, Raluca Gheorghiu și Daniela Minoiu

„Scrisă în stilul comediei bulevardiere, dar cu elemente de teatru absurd şi satiră neagră, <Tango, monsieur!> este o piesă provocatoare despre iubire, trădare şi nebănuitele căi ale dragostei către… citirea testamentului. Scriitorul Aldo Lo Castro construieşte o comedie cinică despre relaţii, căsnicie şi despre cum prea multă iubire poate, într-adevăr, ucide. Totul pe fondul unor schimburi de replici pline de haz, al unor qui pro quo-uri irezistibile şi al unor situaţii comice, în care umorul este învăluit în ironie. <Tango, monsieur!> este o constantă umană, chiar dacă, aparent, nu vrem să ne contrazicem conceptele morale şi să o acceptăm. Este povestea vieţii amoroase a unui Don Juan şi a femeilor din viaţa lui. O comedie bulevardieră de amor, spumoasă, în care patru femei sunt convocate, în aceeaşi zi, la vila lui Marco. Se simt trădate în amor şi hotărăsc să se răzbune sufocându-l cu dragostea lor. Cheia întregului deznodământ o are Carlo, servitorul ajuns în vila din Taormina direct din commedia dell’ arte”, se arată în comunicatul de presă al Teatrului G. Ciprian.

Duminică, 13 matrie, pe scena teatrului buzoian se joacă piesa „Cabina actorilor”, de Cătălin Crişan, în regia lui Felix Crainicu, avându-i în distribuție pe Tudorel Filimon, Olga Delia Mateescu, Alexandra Sălceanu și Cătălin Crişan.

„Cabina actorilor este povestea a patru actori care trebuie să joace o comedie. Problemele apar în momentul în care întâmplările din vieţile personale încep să îi afecteze nu doar în afara scenei, ci şi în timpul spectacolului. Dramatismul de la cabine contrastează flagrant cu umorul spumos din timpul scenelor de <teatru in teatru>. Cortina nu se ridică doar pentru o simpla reprezentaţie pe scena, ci şi pentru a pătrunde în intimitatea actorului, cel care, înainte de toate, este un om”, spun reprezentanții teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here