targ cu bunatatiTârgul cu Bunătăţi vine la Buzău, începând de astăzi şi până duminică. Buzoienii pot degusta şi cumpăra produse tradiţionale care vor fi expuse pe platoul din Piaţa Dacia, care provin din zona Bran, Rupea, Tulca, Turnu, Bucşani, Curteşti, Cârţişoara, Târgu Mureş, Valea Popii, Voineşti, Baia Mare, Văratic, la care se vor adăuga şi specialităţi internaţionale din Ungaria şi Olanda.

Totodată, gurmanzii vor putea degusta şi cumpăra brânză veche de oaie, brânză de burduf în coajă de bard, cu chimen, ardei şi ceapă verde, caşcaveaua, care vor sta alături de specialităţile din brânză olandeze, respectiv caşcaval cu busuioc, cu usturoi, pesto, roşii şi măsline, cu nucă, arpagic sau alături de cel de capră maturat, picant. Nu vor lipsi nici cârnăciorii româneşti, salam la topor, muşchiuleţi de porc afumaţi, jambon de porc, salam de mistreţ. Totodată, preparatele din carne vor fi asortate cu o pălincă de Bihor sau un vin bun de Mizil.

Vegetarienii sau cei care postesc vor putea gusta murături tradiţionale româneşti,  arpagic murat, zacuscă de vinete, ţelină, ciuperci şi ghebe, dulceţuri speciale de ardei iute, de dovlecel, magiunuri şi gemuri, şerbeturi, miere, ceaiuri şi tincturi, siropuri de cătină, vişine, zmeură, trandafiri şi, nu în ultimul rând, braga. Iar oferta de dulciuri va fi variată, comercianţii vor aduce plăcintă de Turnu cu varză, dovleac, nucă, măr, ciocolată de casă, halviţă, turtă dulce, prăjituri de casă cu aromă franţuzească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here