metodaBuzoienii sunt invitați în această seară, începând cu ora 19.00, la un spectacol de excepție al Teatrului Nottara pus în scenă la Sala Mare a Consiliului Județean.

 „Metoda”, este o piesă care vorbeşte despre cinismul evaluărilor candidaţilor, în companiile multinaţionale. Cei care vor să fie directori într-o firmă corporatistă se comportă aberant, potrivit aşteptărilor angajatorilor „rechini”. Patru persoane se prezintă la un interviu cu un test psihologic riguros, dur, iar întrebările le parvin prin intermediul unui sertar din sala unde sunt invitați la concurs. Dar … de la bun început sunt atenționați că printre cei patru este intrusă și o persoană care ar reprezenta compania pentru evaluare. Cine ar putea fi acest personaj, rămân să constate cei care vor merge la spectacol. Textul atrage printr-un suspans, excelent construit de autor, ca într-un roman polițist de calitate.

Situaţiile se schimbă continuu, iar protagoniştii îţi menţin tot timpul atenţia prin replici acide şi provocatoare. Cerinţele aberante ale angajatorilor invizibili sunt trimise prin plicuri scoase din sertare. Schizofrenia comportamentală atinge cote maxime, Adrian Văncică interpretând impecabil rolul lichelei absolute.

La final, nu poţi spune despre niciunul dintre cele patru personaje în ce tip psihologic s-ar încadra. Fiecare intră într-un joc în care se construieşte prin oglinda celorlalţi, derulând poveşti de viaţă aiuritoare, într-o horă labirintică de-a şoarecele cu pisica.

În distribuţie: Cerasela Iosifescu, Adrian Văncică, Alexandru Jitea, Gabriel Răuţă.