primaria-buzau3În această săptămână debutează ”Zilele Buzăului”, o sărbătoare a oraşului care cuprinde diverse evenimente. Seria activităţilor este încheiată de spectacolul din Piaţa Dacia, care va dura trei zile. „Zilele Buzăului” reprezintă un eveniment cultural-artistic sărbătorit în fiecare an, de peste un deceniu, în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie. Următorul eveniment programat va avea loc miercuri, 22 aprilie, începând cu orele 11ţ00, la Palatul Comunal Buzău. Este vorba despre vernisajul expoziţiei personale a profesorului Valeriu Şuşnea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Buzău, fiind programată și o prezentare a mai multor volume istorice și rapoarte semnate de Valeriu Avram și Mihail Bălănescu. Totodată va avea loc festivitatea de conferire a titulului de Omul Anului 2014 jurnalistului Florentin Popescu și artistului plastic Valeriu Șușnea și Cetățean de onoare post-mortem geografului și globe-trotter-ului Dumitru Dan, cel care a reușit să facă înconjurul lumii pe jos, îmbrăcat în costum național și încălțat în opinci.
O altă activitate culturală programată cu ocazia Zilelor Buzăului este simpozionul “Buzăul, străveche vatră de cultură și civilizație“ programat joi 23 aprilie la ora 11 la Sala 13 a Palatului Comunal. Printre personalitățile care vor conferenția se numără prof. univ. dr. Ion Bulei, prof.univ.dr. Nicolae Avram, pr. prof. Mihail Milea, prof. Doina Ciobanu și prof.dr. Valeriu Șușnea.
Vineri, 24 aprilie, de la ora 18.00 este programată „Seara artiştilor buzoieni”, în cadrul căreia în centrul oraşului va răsuna de muzica orchestrei „Plaiurile Mioriţei” şi a formaţiei „Nemuritorii”. Sâmbătă, în intervalul orar 18.00 – 23.30, are loc „Seara muzicii populare”. Vor urca pe scenă Ana Sorela Mladin, Mirela Ursache, Cezărică, Mădălina Manolache, Kronos, Dana Dobre, Mario Buzoianu şi Steliana Sima. Ultima zi a petrecerii va fi dedicată „Tinereţii pop-dance” şi îi va aduce în faţa buzoienilor pe Bianca Purcărea, Teo Manciulea, Bogdan Căpăţână, Andrada, Adina Răducan, Jasp, Deep Central şi Corina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here