biblioteca judAula Basil Iorgulescu a Bibliotecii Județene a găzduit încă un eveniment menit să sărbătorească Ziua Internațională a Francofoniei. Momentul festiv organizat de Asociația Romînă a Profesorilor de Franceză a picat într-un moment cu nu se putea mai nimerit , întrucît astăzi se aniversează 20 de ani de cînd țara noastră  și-a adjudecat titulatura de  membru cu drepturi depline al Organizației Mondiale a Francofoniei. . La eveniment  au participat atît elevi de la liceele și școlile generale din oraș ,Rm. Sărat sau Săpoca dar și copii de grădiniță , iubitori ai limbii franceze în egală măsură.

Activitățile dedicate francofoniei se vor defășura pe toată durata săptămînii cu ateliere de teatru , pictură sau benzi desenate sau afișe . Mai mult Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu pune la dispoziția francofonilor pe tot parcursul anului o secție specială de cărți editate  în limba lui Voltaire sau Balzac.

Organizația  Internațională a Francofoniei este o asociație Internațională care , pornind de la afinitatea pentru limba franceză reunește state de pe 5 continente.În timp forul a primit sub egida sa 53 de țări care au statut de membru cu drepturi depline , două cu statut de  mebru asociat și 13 cu statut de observator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here